Ik heb altijd al een zwak gehad voor lekker geurende zeepjes. Maar door een zeer gevoelige huid zowel bij mezelf als bij de kinderen, werden we beperkt in welke producten we konden gebruiken.

Met dagen waarop we extra veel de handen moesten wassen door de pandemie, werd ik nog maar eens geconfronteerd met de weinig verzorgende kwaliteit van de meeste zepen.

Dat moest anders!

Ik ontdekte dat de zeep uit de reguliere supermarkt eerder een restproduct geworden is, dat wel nog reinigt maar absoluut niet meer verzorgt. Ik verdiepte me in wat zeep nu eigenlijk echt is.

Ik maak zeep volgens de 'cold process' methode. De ingrediënten worden verwerkt op kamertemperatuur. Doordat ze niet erg verhit worden, blijven alle goede eigenschappen bewaard.

Tijdens het verzepen van natuurlijke vetten en oliën van hoge kwaliteit ontstaat glycerine, dit is heel verzorgend en verzachtend, en dus een weldaad voor de huid. Net dit is wat grotendeels ontbreekt in industriële zepen. Door toevoeging van bloemen, kruiden, bessen en zuivere etherische oliën, worden nog andere helende eigenschappen aan de zeep toegevoegd. De bloemen, kruiden en bessen halen we rechtstreeks uit de natuur, puur en onbehandeld.

Daarna is de zeep nog niet meteen klaar voor gebruik. Het verzepingsproces neemt heel wat tijd in beslag en zorgt ervoor dat de zeep nog vier tot zes weken moet 'narijpen' vooraleer ze kan gebruikt worden. Dit geeft de zeepkristallen alle tijd om zich goed te vormen.

Het wachten wordt wel dubbel en dik beloond: je krijgt een heerlijk geurende zeep, boordevol verzorgende bestanddelen, helemaal natuurlijk en met liefde gemaakt.